• LISTEN NOW ON AIR

    06/04/23 - 06/04/23

WHAT'S NEXT

06/04/23 - 06/04/23

CHELSEA PERLUKAN SESUATU YANG ISTIMEWA UNTUK MENGATASI REAL - LAMPARD

Sesuatu Istimewa Mungkin Terjadi Di Stamford Bridge - Sumber Foto Reuters


Back To Sports Updates

MADRID: Pasukan kendalian Frank Lampard boleh mengatasi defisit 2-0 pada pusingan kedua suku akhir Liga Juara-Juara menentang Real Madrid. 

Jaringan Karim Benzema dan pemain Marco Asensio membolehkan penyandang juara Real menguasai perlawanan, namun Chelsea mampu bertahan meskipun bermain lebih daripada setengah jam dengan hanya 10 pemain. 

Pasukan gergasi Sepanyol itu mungkin boleh menjadikan pusingan kedua nanti sebagai satu formaliti sekiranya mereka lebih klinikal namun pengurus sementara Chelsea, Lampard berkata, mereka mungkin akan menyesal nanti.

Menggantikan Graham Potter, Lampard berkata “terdapat sesuatu perkara baik tetapi keputusan adalah realitinya, namun saya hanya berkata kepada pemain yang sesuatu istimewa mungkin terjadi di Stamford Bridge. Mereka sebuah pasukan yang baik dan kami perlu mempercayainya”.

Dalam pada itu, pengurus Real, Carlo Ancelotti, yang pernah meraih gelaran Liga Perdana Inggeris dan Piala FA ketika bersama Chelsea pada 2009-10, setuju anak buahnya masih banyak perlu diperbaiki. 

"Bukan mudah berada di bangku untuk satu perlawanan seperti ini tetapi saya gembira," kata pengendali dari Itali itu. "Kami harus kekal tenang dan memahami yang meskipun kami mempunyai kelebihan, apapun boleh berlaku dalam bola sepak dan kami harus mengendalikannya dengan baik." 

Sumber: Berita Harian

Sertai Telegram kami untuk mendapat berita-berita terkini