WHAT'S NEXT

CATS DRIVETIME

05.00pm - 09.00pm

SELIPAR REKAAN NISSAN INI BOLEH 'PARKING' SENDIRI DENGAN TERSUSUN SELEPAS DIPAKAI

Hotel bertaraf dunia di Yokohma, Jepun akan dibuka bulan Mac ini dengan bilik-bilik yang mempunyai perabot pintar dan selipar yang disusun sendiri


Back To Whats Hot

Hotel bertaraf dunia di Yokohma, Jepun akan dibuka bulan Mac ini dengan bilik-bilik yang mempunyai perabot pintar dan selipar yang disusun sendiri!

Percaya atau tidak, ProPILOT Park Ryokan menggabungkan elemen kedamaian dalam layanan tradisional dan ditambah dengan teknologi autonomi daripada Nissan untuk memberi tetamu beberapa kemudahan yang unik dan luar biasa!

Sistem automotif sandal itu digunakan dipintu masuk penginapan tersebut dengan hanya menekan satu butang dan segalanya sedia untuk ketibaan tetamu.  Selain sandal atau selipar, bilik-bilik juga dilengkapi dengan meja dan bantal duduk automotif.

Apa yang membezakan ryokan ini adalah segala kegunaan automotif telah dicipta khusus oleh Nissan Park ProPILOT Park berteknologi kereta yang dilengkapi dengan dua roda kecil, motor dan sensor.  Teknologi ini juga dipadankan dengan kamera yang membolehkan ia diparking secara automatik tanpa menggunakan tenaga pemandu.

“Ia menggunakan empat kamera resolusi tinggi yang mampu pemprosesan imej dan 12 sensor sonar diletakkan di sekitar kenderaan untuk menilai persekitaran kenderaan.”

“Pemacu untuk mengaktifkan teknologi boleh dilakukan dengan menekan butang. Butang mesti ditekan sepanjang masa (jika tidak kenderaan akan berhenti), tidak seperti Tesla Model S. yang berkonsep hands-free. Pemandu juga boleh menekan brek jika perlu.”- Era Baru.

Selipar dan perabot susun sendiri ini dikatakan dapat mengurangkan beban kakitangan hotel disamping mempromosikan kenderaan Nissan pandu sendiri menjelang tahun 2020.

Sumber: SiakapKeli