WHAT'S NEXT

CATS UJUNG MINGGU

04.00pm - 05.00pm

CINTA

Tanda Seseorang Perempuan Dalam Diam Menyukai Anda


Back To Featured Content

Apabila seseorang sedang jatuh cinta, pergerakan tubuhnya dapat dikenali dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, meluahkan rasa cinta kepada seseorang tidak semudah yang dibayangkan. Terutamanya perempuan, kerana cinta adalah sesuatu yang abstrak, tetapi dapat dirasakan.

Namun, cinta mesti dinyatakan bukannya dikebumikan di dalam hati. Tidak semua wanita mempunyai keberanian yang cukup untuk menyatakan perasaan mereka.

Oleh itu, seseorang lelaki perlu mengenali tanda-tanda yang diberikan oleh wanita. Jangan biarkan wanita menunggu anda terlalu lama, berikut aliffchannel.com kongsikan beberapa tanda-tanda wanita menaruh hati pada anda dalam diam.

Mata

Pernahkah anda merasakan seseorang mencuri pandangan anda semasa makan di kantin, duduk di hadapan meja atau di pesta dengan rakan. Biasanya, bagaimana seorang wanita melihat seorang lelaki menunjukkan perasaan sebenar dan itu tidak dapat ditipu.

Senyum

Perhatikan, setiap kali anda mengalaminya ada senyuman yang ikhlas untuk menghiasi bibir cantiknya? Jika ya, tunggu seminit tidak tergesa-gesa untuk mengambilnya dengan serius, masih ada tanda-tanda lain yang perlu anda ketahui untuk memastikan dia benar-benar mencintai anda.

Menggigit bibir bawah

Wanita adalah makhluk eksotik. Menurut penjelasan beberapa pakar keperibadian, menggigit bibir bawah adalah cara wanita menunjukkan minatnya terhadap sesuatu, walaupun dia tertarik dengan jantina yang bertentangan dengan tabiat yang sama tanpa mengetahui ia akan dilakukan juga.

Cara bercakap

Masih menurut penjelasan pakar keperibadian, cara wanita bercakap juga boleh menjadi penunjuk bagi lelaki untuk mengetahui sama ada dia berminat dengan anda atau tidak. Ia adalah sama seperti apabila anda bercakap dengan ibu bapa atau dengan seseorang yang anda sayangi, akan ada kata-kata hormat dan lembut yang keluar dari mulutnya.

Cuba meniru tabiat anda

Kerana anda tidak cukup bersenang-senang untuk menyatakan perasaan anda secara langsung kepada anda, dia mencari cara lain untuk menunjukkannya dengan meniru tabiat atau benda yang selalu anda sukai.

Sangat bertimbang rasa

Jangan meragui perhatiannya, jangan terlalu tergesa-gesa dengan apa yang diberikannya kepada anda. Terdapat perbezaan asas yang perlu anda fahami, sama ada perhatian yang ditunjukkannya benar-benar kerana cinta atau hanya untuk alasan simpati. Kebimbangan yang ditunjukkan oleh seorang wanita kerana cinta adalah biasanya lebih “luar biasa” dan anda benar-benar satu-satunya orang di dalam hatinya.

Gembira dapat membantu anda

Setiap kali anda memerlukan pertolongan tidak pernah mendapat penolakan perkataan daripadanya. Di samping itu, dia lebih suka menghabiskan waktunya dengan awak daripada melakukan aktiviti lain dengan rakan-rakannya.

Sentiasa mahu dekat dengan anda

Apabila anda dan dia keluar bersama untuk menghabiskan hujung minggu dengan kawan-kawan, tanpa anda tahu dia cenderung lebih suka berjalan di sebelah anda.

Dalam soal cinta setiap wanita sangat berharap bahawa lelaki yang mempunyai inisiatif pertama untuk menyatakan perasaan. Walau bagaimanapun, banyak kes berlaku lelaki sebenarnya merasakan perasaan dan akhirnya berakhir dengan menunggu yang tidak pernah berakhir.

Tidak jarang juga perasaan penyesalan baru dirasai setelah mengetahui bahawa mereka sama-sama sama satu sama lain, tetapi sudah terlambat kerana masing-masing atau salah satu pihak sudah terikat dalam perkawinan dengan orang lain.

Sumber: Aliff Channel