WHAT'S NEXT

ANTAP MUZIK

11.00pm - 06.00am

Aktiviti CATS

Aktiviti

Date: 31 March 2023

Location
Tien Tze Temple18 Lorong Seri Tambun 3, Taman Seri Tambun 14100 Simpang Ampat Pulau Pinang
Date
4 August 2019
This Blood Donation Campaign is to increase government blood bank. Your support and participation is very much appreciated.
Location
National Art Gallery, Kuala Lumpur
Date
30 July - 20 October 2019
Exhibiting Malaysia's achievements in the field of Industrial Design since independence until today, bringing together local designers who have contributed their creative thinking to national development. You're all invited to attend to National Art Gallery! Admission is FREE! Visit the Malaysia Industrial Design Facebook Page for the latest information.
Location
Dewan Suarah Limbang
Date
21 - 22 June 2019
Pelbagai aktiviti terbuka untuk orang ramai seperti Fun Walk 3km, Fun Run 7km, Fun Ride 7km,Saringan kesihatan percuma, konsultasi pakar percuma,forum kesihatan,kem diabetis,pertandingan senam sihat, hiking Bukit Mas, Explorace, Street Soccer, Pentaque, cabaran lompat tali (skipping rope), cabaran hula hoop,fitness dance challenge dan banyak lagi. Selain itu pameran kesihatan serta konsultasi doktor - doktor pakar juga diadakan.
Location
Kapal Layar DiRaja Tunas Samudera
Date
20 - 21 June 2019
Syarat Permohonan: 1. Sihat Tubuh Badan 2. Berumur 18-30 Tahun dan merupakan ahli persatuan belia yg bergiat aktif dalam program pembangunan belia Permohonan di buat di www.kbs.gov.my dan dibuka sehingga 21 Jun 2019 @ berhubung ke Pej. Belia dan Sukan Bahagian Kuching di UTC Bukit Mata@hubungi En. Dennis di 082-243497
Location
Rumah Benjamin Angki Kanowit
Date
13 April 2019
Jabatan Farmasi, Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak akan menganjurkan Program Duta Prihatin Masyarakat di Rumah Benjamin Angki Kanowit. Terdapat Pameran Kenali Ubat Anda, Pemeriksaan Kesihatan dan pelbagai aktivti menarik lain. Semua penduduk di sekitar rumah panjang dijemput hadir.
Location
SMK Methodist, Sibu
Date
2 - 3 April 2019
Minggu Sains Negara merupakan salah satu inisiatif Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (MESTECC) dalam usaha memupuk minat terhadap ilmu sains dan menyokong usaha kerajaan dalam bidang Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM). Pengisian program yang berbentuk interaktif/hands-on boleh disertai oleh pengunjung. Masuk adalah percuma.

Displaying 25 to 30 of 50 record(s)

  • Untuk Maklumat Lanjut Mengenai acara-acara dan aktiviti setempat yang berlaku di Sarawak, dengarkan Zon info aktiviti CATS atau lawati www.catsfm.my
  • Jika anda mempunyai sebarang maklum balas atau ingin menghantar maklumat acara, sila emailkan kepada kami di info@catsfm.my atau boleh mengisi sendiri di ruangan Zon Info Aktiviti CATS.
  • Semua Info Aktiviti yang disiarkan melalui Zon Aktiviti adalah berdasarkan garis panduan yang telah ditetapkan.